Corrèze

Het departement Corrèze

De Corrèze is een gebied dat zich uitstrekt over 5 857 km². Dit is groter dan Noord en Zuid-Holland samen. Het inwonertal in 1999 bedroeg 232.576 en dit is waarschijnlijk nog steeds een goede indicatie voor het aantal inwoners. (Ter vergelijking: in het gebied van Noord en Zuid-Holland wonen ruim 6.000.000 mensen.)

De Corrèze maakt deel uit van de provincie de Limousine, dus ook in de Corrèze zijn de weilanden bezaaid met de bekende limousine koeien. De Corrèze is omgeven door de departementen Creuse, Haute-Vienne, Cantal, Puy-de-Dôme, Lot en Dordogne. De prefectuur van de Corrèze is Tulle. Deze stad was in het verleden vooral bekend vanwege de productie van tule, een textiel vernoemd naar de stad. Nu worden er voornamelijk meubels, wapens en accordeons gemaakt. De stad telt 15.000 inwoners en is daarmee niet de grootste stad van de Corrèze, dat is namelijk Brive-la-Gaillarde.

Brive-la-Gaillarde, of kortweg Brive heeft ongeveer 50.000 inwoners. Het staat in de omgeving vooral bekend om haar wekelijkse markt op zaterdag die een regionale functie heeft. Daarnaast is het ook de plaats waar de paarse mosterd vandaan komt die in de 13de eeuw zalig verklaard werd door de Paus.

Brive en Tulle zijn maar 2 van de 286 gemeenten, er is in de Corrèze een keur aan gemeenten die de mooite waard zijn om te bezichtigen. Veel gemeenten zijn eeuwenoud, waardoor de straten alleen al de moeite waard zijn om te bezichtigen.


Links

Alle links openen in een nieuw venster of nieuwe tab.

Corrèze televisie
Departementale televisie via het internet

Corrèze in Wikipedia
Algemene informatie in de publieke internet encyclopedie.

Département de la Corrèze
Site officiel. Economie et tourisme. Archives départementales.

Corrèze - Tourisme en Corrèze - Corrèze Visite.org
Organisez votre visite en Corrèze - Les vacances en Corrèze

Tourisme Corrèze
Er op uit

Corrèze als zoekopdracht op het internet

 
Uitzicht Corrèze
© 2019 Sexcles, Anne & Vincent schoenmakers,
La pagésie, 19430 sexcles, corrèze, frankrijk, tel. +33 55 528 2652.